Proiectare parcuri, grădini şi spaţii verzi

Proiectarea peisagistică a parcurilor, grădinilor și spațiilor verzi publice trebuie să țină cont de categoria de folosință, de amploarea acestora, de specificul precum și de destinația acestora (recreere, odihnă, tratament, sport, turism).

În concepția grădinii private însă e recomandabil să se țină seamă de o serie de caracteristici care duc în final la o realizare estetică, funcțională și agreabilă:

- modul de viață socială și familială a proprietarului precum și preferințele acestuia;

- relația dintre casă și grădină, deoarece arhitectura casei și stilul acesteia vor influența esențial alegerea stilui de amenajare a grădinii (clasic, geometric, natural, liber, etc.);

- elementele vegetale sau decorative existente în spațiul grădinii;

- se vor lua în considerare clima și tipul de sol predominant în zonă;

Elemente de proiectare

Schiță – reprezentarea grafică a unei zone restrânse ca suprafață, fiind inclusă în perimetrului grădinii.

Plan general – reprezentare digitală a grădinii, cu vedere de sus. În planul general de amenajare este inclusă: vegetația existentă și cea propusă, construcțiile existente și cele propuse, legenda aferentă planului (fiind incluse toate elementele de pe plan, inclusiv materialele utilzate pe suprafețe mai întinse, ex. Scoarță, pietriș), denumirile științifice ale plantelor, nota de calcul a suprafețelor, unitatea de măsură și scara de reprezentare.

Plan de plantare (Detalii de plantare) – izolarea și ilustrarea anumitor zone cu o complexitate mai ridicată din cadrul planului general de amenajare.  În acest plan zonele alese vor fi reprezentate izolat față de restul planului general și se vor cota toate distanțele de plantare dintre elementele prezente, astfel încât transpunerea în teren a proiectului să fie cât mai fidelă.

Randări 3D (imagini fotorealiste) – aceste imagini includ reprezentarea grafică a spațiului verde prin modelarea 3D a terenului, construcțiilor, vegetației și a celorlalte elemente constitutive. Toate suprafețele prezente vor avea texturi și culori realiste, vegetația 3D va avea de asemenea culoarea foliajului, a florilor și dimensiunile corelate cu realitatea. Scopul acestor imagini este de a oferi beneficiarilor o imagine de ansamblu asupra grădinii lor și cum va arăta aceasta în perioada de maturitate deplină.

Consultață de specialitate – include o listă cu totalitatea activitățior care urmează să fie întreprinse în vederea implementării proiectului și cu o descriere amănunțită a acestora (adâncimi de plantare/prelucrare a solului, sugestii în ceea ce privește distanța de plantare a speciilor, modul de așternere a stratului de mulci, etc.).

În vederea Proiectării spațiilor verzi, ne puteți contacta la numărul de telefon 0740889012

Echipa Autentic Grădini & PeisajeProiectare parcuri, gradini si spatii verzi Targu Mures

Proiectare parcuri, gradini si spatii verzi Targu Mures
Proiectare parcuri, gradini si spatii verzi Targu Mures

Siteul www.gradinisipeisaje.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles