Asociaţia Amicii Rozelor din Romania - Filiala Mures


Statut, scopuri, realizari, inscriere

amicii-rozelorAsociaţia Amicii Rozelor din România este o organizaţie civilă, nonguvernamentală, apolitică şi cu caracter non-profit, având ca scop principal al activităţii sale răspândirea în sânul societăţii româneşti contemporane a cunoştinţelor legate de toate aspectele ce ţin de cultivarea trandafirilor. Pentru atingerea acestui scop, asociaţia organizează conferinţe, demonstraţii practice, expoziţii, vizite în ţară şi în străinătate. Are o revistă, numită ROSARIUM, ce apare de două ori pe an, prin care se ţine legătura cu cei aproape 1700 de membri din ţară şi de peste hotare. Finanţarea activităţilor se face din veniturile ce provin din cotizaţii, donaţii şi sponsorizări.

Asociaţia este afiliată la Federaţia Mondială a Societăţilor de Roze (WFRS) şi delegaţii săi iau parte la congresele organizate de Federaţie la interval de trei ani, având legături cu 23 de asociaţii similare de pe întreg globul.

Anul acesta asociaţia sărbătoreşte 23 de ani de la înfiinţare, ea putând supravieţui datorită muncii depuse de un nucleu de membri, donatori şi sponsori inimoşi. Prin cele 14 filiale ale sale, a devenit tot mai cunoscută pe plan intern şi internaţional. Dispune şi de o bibliotecă valoroasă, cu publicaţii obţinute printr-un program intens de schimburi, care stă la dispoziţia membrilor săi în mod gratuit.

Filiala Mureş a fost înfiinţată în 27 ianuarie 1999, preşedinte fiind aleasă d-na ing. Tache Floriţa.

În fiecare an se organizează două activităţi, la care sunt invitaţi membrii asociaţiei dar şi iubitori ai trandafirului.

Activităţile anului 2014:
31 martie - 5 aprilie - tăieri de primăvară – demonstraţie;
15-20 noiembrie - plantări de trandafiri în şcoli cu ajutorul elevilor.

Data, ora şi locul desfăşurării activităţilor vor fi transmise prin mijloacele media locale (radio) şi site.

Cotizaţii

Persoane fizice în serviciu 20 lei pe an
Pensionari, elevi, studenţi 15 lei pe an
Soţ, soţie, părinte, copil 25 lei pe an
Instituţii, Societăţi Comerciale 45 lei pe an
Persoane fizice din străinătate 8 € pe an
Firme din străinătate 15 € pe an

Taxa de înscriere

Pensionari, elevi, studenţi 3 lei
Persoane fizice în serviciu 5 lei
Persoane juridice 10 lei
Siteul www.gradinisipeisaje.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles